06-70-418-8565
Ray Dalio
A milliárdos Ray Dalio, aki nem más, mint a pénzügyi alapkezelő óriás, a Bridgewater Associates alapítója, immáron 42 éve gyakorolja a Transcendentális Meditációt (TM). Elmondása szerint: „A sikereimben a TM sokat segített, talán a legtöbbet.”

Dalio, tegnap este más hírességekkel és vezetőkkel együtt beszédet mondott a New York-i városházán. Az esemény házigazdája a David Lynch Alapítvány volt. Az eseményből befolyt összeget, a nehéz helyzetben lévő fiatalok és veteránok meditációs oktatására szánják.

Ray Dalio a New York-i városházán a Transzcendentális Meditációról beszélt
Dalio a Beatles hatására kezdett el meditálni.
„Felfigyeltem arra, hogy a Beatles is meditál. Elkezdetem én is és bevált.”

Közismert a Wall Streeten, hogy az alapkezelő cégében Dalio alkalmazza a TM-et. Szerinte a TM stabilitást, nyugalmat és kreativitást ad.

A New York Times rovatvezetője, Andrew Ross Sorkin, egyenesen Dalio miatt kezdett el meditálni. „Ray vezeti a legnagyobb alapkezelő vállalatot a világon. Ez egy stresszel teli élet. A Wall Streeten szinte mindenki neurotikus, akit ismerek.”

A legtöbb TM gyakorló napi kétszer meditál 20 percet.
„Nem hiszem, hogy te minden nap kétszer 20 percet gyakorolsz,” mondja Sorkin hitetlenkedve Dalionak. „Igaz, nem mindennap kétszer, de a napjaim kb. 2/3-nál ” válaszolja Dalio, és hozzáteszi „Ez olyan, mint a jóga. Egyre könnyebb, minél többet gyakorlod.”

Akár a stresszes tőzsdei kereskedési idő alatt (9 -4 óra között) is képes meditálni. „Ha stressz van, egyszerűen leülök és elkezdek meditálni. Kitisztul tőle a gondolkodásom.”

„A meditáció megnyugtat, és úgy érzem olyan vagyok, mint egy nyugodt nindzsa harc közben. Mintha lassítva közeledne feléd a hatás. Mivel nyugalmat érzek, jobban bírom kezelni. Viszont amikor feszültség és szorongás van, nagyon gyorsnak tűnik minden, és kevésbé tudunk megfelelő reakciót adni.”

Dálio szerint a nyugalom mellett a meditáció segít az új, kreatív ötletek gyártásában. „Képzeld el amikor egy forró zuhany alatt állsz, jön egy kreatív ötlet, amit csak meg kell fognod. Valami ilyesmi. A meditáció ad ilyenféle tapasztalatokat.”

Szerinte ezt nem lehet erőltetni. Meg kell engedni magunknak, hogy belemerüljünk önmagunkba. Itt megpihenhetünk és ötleteket meríthetünk.

A Bridgewater Associatesnél a Transcendentális Meditációt a legtöbb alkalmazott gyakorolja. Dalio felajánlotta, hogy állja a tanulási költségek felét. Úgy gondolja, hogy a cég sikerének szerves része a meditáció, és az alkalmazottak ezáltal képesek gondolatokat, érveket, nézeteket ütköztetni érzelmi kiborulások nélkül.

„A mi területünkön szükség van önálló gondolkodásra. Ha a tőzsdén nyerni akarsz, a piac előtt kell mozognod. Ilyenkor nem hagyatkozhatsz az általános véleményre. Független, önálló gondolkodásra van szükséged.”

És persze nem árt, ha nindzsa vagy!


Share on Facebook

Share on LinkedIn

Pin on Pinterest

Email this to someone

eredeti cikk: Business Insider