06-70-418-8565

Miben más a TM?

A Transzcendentális Meditáció négy alapvető dologban
lényegesen különbözik más meditációs technikáktól.

1. Egyszerű

Más technikákkal ellentétben nem szükséges hozzá koncentráció, elmélkedés, vagy az elme irányítása. A TM könnyed és élvezetes, egy kényelmes ülő pózban bárhol elvégezhető.

2. Bizonyítékon alapuló

Több mint 350 publikált kutatás bizonyította a módszer hatására csökkent stresszt és szorongást, illetve az ezekből fakadó betegségek kialakulási esélyeit. Emellett pozitív élettani hatásokkal bír.

3. Szabványosított

A Transzcendentális Meditációt szabványosított kurzusokon, hitelesített oktatók tanítják, így maximalizálva a hatást.

4. Magas Alpha EEG koherencia

Kutatók bizonyították, hogy a különböző meditációs technikák különböző módokon befolyásolják az agy működését. A Transzencendentális Meditáció globális alfa-koherenciát alakít ki, amely fokozott éberséget jelez.

A koherencia látványos növekedése különösen az elülső homloklebenyben jelentős, ami az agyunk fő igazgatási központja. A technika gyakorlásának köszönhető koherencia növekedés a különböző vezérlő működések fejlődését jelzi.

Meditációs technikák 3 fő csoportjában jellemző agyi tevékenység

Mit jelent ez az ábra?

Az orvosok egyre gyakrabban írják fel a meditációs technikákat pácienseiknek a stresszalapú problémáknál, és a kutatók is egyre jobban megértik, hogy a mennyire különböző hatásokat fejtenek ki a különböző tradíciókból származó, mind modern, mind ősi technikák. Egy friss tanulmány a jobb megértés kedvéért három kategóriába csoportosítja a meditációs technikákat.

 

Fókuszált figyelem – koncentrálás egy tárgyra, ötletre vagy érzelemre

Nyitott szemlélődés – lazán figyeljük a légzésünket, gondolatainkat vagy érzelmeinkat

Automatikus ön-transzcendálás– meditációs technikák, amelyek túllépik, transzcendálják a saját aktivitásukat is

Ezekhez a különböző kategóriákhoz különböző EEG sávok társulnak.

Fontosabb kutatások

A bizonyítékok >>

Mondhatom, hogy rengeteg előnye van. Nekem segített például – és ez nagyon fontos számomra – egy nagyon jó, boldog csapatot felépíteni a munkahelyemen. Sok embernek az első mondata, amint belép az irodánkba: Istenem, ennek az irodának milyen pozitív energiája van!
Italo Zucchelli

a Calvin Klein divattervezője